Open 9.may 2024 Les mer

Om oss og kort historien til GPSS

I 1986 starter Per Vole og kona Anne Wangen opp Galdhøpiggen Sommerskienter. De første årene var det to mobile heiser. i -87 ble første varmetua bygget. Samme år kom første t-krok heisen på diesel aggregat. I 1988 ble det strøm.

Skisenteret ble fort populært ,og allerede i 1989 ble det behov for å bygge på varmestua med kafe.

På denne tiden var det mye snø ,og vinteren 1994 tok snøen store deler av kafeen. Dette førte til at kafeen ble flyttet opp på en høyde. Ny kafe med stod ferdig til bruk i 1995.

I 2004 ble det utvidet ytterligere med ny vendestasjon og lengre heistrase. Heisen ble flyttet til midten av bakken slik at de fikk bedre kapasitet og varierte treningsområder for alpinistene.

Tidene og klimaet forandret seg . Varme somre og snøfattige vintre førte til usikker sommersnø.I årene etter 2006 har det blitt investert mange millioner i snøproduksjonsanlegg. hver vinter jobbes det med snøanlegg og produksjon på alle tenkelige måter.Dette for å stå rustet til sommersesongene.Snø og snøkvalitet er viktigste produktet for et sommerskisenter.Vi ønsker å gi gjestene våre så gode forhold som mulig.


I 2017 bestemte Per seg for å trappe ned med driften på skisenteret og lot barna Per Arne og Silje arve Gadhøpiggen Sommerskisenter.


Personalet

Galdhøpiggen sommerskisenter, eller "JUVASS" eies av Silje Stee Vole og Per Arne Vole. Og driftes sammen med deres samboere Vidar Stee og Anja Smedsmo.

Hvem er vi?

Galdhøpiggen Sommerskisenter eies i dag av søskenparet Per Arne Vole og Silje Stee Vole. Per Arne er daglig leder.Sammen med samboer Anja og deres sønn Ask bor de på skisenteret fra mai til sesongslutt. Anja driver kafeen på skisentert.

Per Arne og Silje eier også Juvasshytta, med overnatting og guiding til Galdhøpiggen. Silje jobber for det meste på Juvasshytta. Der bor hun med familien fra sesongstart til -slutt. Familien består av mannen Vidar og barna Stårm og Vilje. Vidar jobber også på skisenteret, for det meste ute i heisen og med maskinene.

Vi arvet skisenteret av vår far Per Vole 2017. Per og vår mor Anne har drevet skisenteret i 30 år. Og det er med stor ydmykhet vi tok over som eiere. For en jobb dere har gjort, takk.

Etter et år i drift er vi klare for nye utfordringer og gleder oss til å starte opp sesongen 2022. Vi åpner 14.mai klokken 09.00.

"Åss sjåast på fjeille, vælkåmne!"


Silje Stee Vole

Eier og styreleder

E-post: Silje@juvasshytta.no

Telefon: 97159820

Per Arne Vole

Eier og daglig leder

E-post: Perarne@juvasshytta.no

post@gpss.no

Telefon:

Anja Smedsmo

Personalansvarlig og kafédriver

E-post: Anja@juvasshytta.no eller post@gpss.no

91545105


Vidar Stee

Driftsleder

Email: vidar.stee@gmail.com

Tlf: 95265033

Ola Vaagaasarøygard

Bakkeansvarlig

Ola har permisjon som reinsgjeter ett år og vi er så heldige at han vil være hos oss denne sesongen
+47 99586056

Sylfest Horten

Snekker/ altmuligmann

Tlf +4741413559

Ingrid Vethe Styve

Kokk

Ingrid kommer tilbake og lager mat, boller og Legger snølagringsduker i sommer :)

John Patrick Horan

Tråkkemaskinsjåfør

Har jobbet i som tråkkemaskinsjåfør sommer og vinter verden rundt, vil se han oppe hos oss i høstsesongen

Claudia Bings

Tråkkemaskinsjåfør

Claudia har jobbet verden rundt som tråkkemaskinsjåfør og du vil treffe henne i høst :)